15:00

Kinna IF

Referat: Göta BK - Kinna IF

Startelva: Nickolai Töråsen - Gustav Åstrand, Jonathan Martinez, Jonathan Axebrink, Oskar Johansson - Karl Kern, Gustav Bryngelsson, Niklas Ragnarsson - David Mijatovic, Jonathan Björk, Ludwig Holtstrand.

Det är ett Kinna som tar tag i taktpinnen på bortagräs och har redan i matchinledningen skapat några chanser, när matchuret kliver upp till den 13:e minuten är det även ett ledningsmål för de röda som kommer. Efter en hörna som Göta rensar bort blir det en andra boll som Åstrand håller kvar och skickar ut till Bryngelsson som på nytt får slå in bollen i straffområdet, denna gång lyckas inte Göta rensa utan bollen hamnar vid Kerns fötter och 0-1 på tavlan är ett faktum.
Det dröjer inte lång tid innan Kinna ökar på ledningen, detta efter att Kinna bittit sig kvar på Götas planhalva och ytterligare en hörna in på kontot. Återigen Bryngelsson som slår hörnan och Oskar Johansson möter upp på bortre delen med ett härligt häng och nickar in tvåan.

Kinna fortsätter att skapa chanser första halvtimman, men sedan kommer Göta igång och tar över spelet sista kvarten, man skapar en del chanser och Nick i målet får göra själv för förtroendet att vakta buren. Kinna reder ut stormen och går till pausledning med två bollar upp.

Andra halvek får en matchbild som är ganska bekväm för Kinna. Göta styr spelet men Kinna ligger hela tiden rätt i positonerna, vinner bollar och får matchen precis dit man vill. I takt med att klockan tickar på så mattas Göta, uppträder något frustrerat. Kinna skapar fram en del chanser som kan punktera matchen men det dröjer tills den 84:e minuten innan matchens sista mål faller och det är ett rent viljemål. Kern visar upp en galet klockren viljebrytning på mittlinjen, Åstrand tar hand om bollen och slår fram den på Björk i en snabb omställning, rusande på högerkanten kommer Holtstrand som får en perfekt boll serverad och lyfter avslutet över hemmamålvakten.

3-0 seger för Kinna på bortaplan i en galet stabil och imponerande insats.

Självklart är det vår gästtwittrare som får sätta betygen denna match:

3 Kanonkulor - Carl Kern -
Mittfältsmotor som aldrig slutar springa!

2 Kanonkulor - Jonathan Martinez -

Förlorade inte en duell och samarbetet med Krax börjar se riktigt starkt ut!

1 Kanonkula - Ludvig Holtstrand -
Pigg,snabb och outtrölig. Otroligt lagarbete och fick äntligen göra sitt första mål i Kinna!